BlueCity010 winnaar Ketelbinkieprijs 2017

Goed nieuws voor BlueCity010. Het voormalige zwemparadijs heeft de Ketelbinkieprijs 2017gewonnen. Burgemeester Ahmed Aboutaleb reikte de prijs uit tijdens het Ondernemersontbijt.

BlueCity, het centrum voor circulaire ondernemers is de winnaar van de Ketelbinkieprijs 2017. Deze Rotterdamse aanmoedigingsprijs is bestemd voor jonge ondernemingen die zich op een innovatieve manier profileren, en zo een positief effect hebben op de uitstraling van Rotterdam. BlueCity is daar duidelijk in geslaagd.

BlueCity: surfing the new economy

Het voormalig zwemparadijs Tropicana is sinds enkele jaren een centrum voor circulaire ondernemingen. Al deze ondernemingen koppelen hun reststromen aan elkaar, en zo maken ze van hun afval waardevolle grondstoffen. Het bedrijfje RotterZwam kweekt bijvoorbeeld zwammen op koffieafval, en Fruitleather maakt een leerachtige stof van fruitafval. Alle bedrijfjes werken samen, en delen hun kennis met elkaar.

Naast de inzet voor een circulaire economie prijst de jury het doorzettingsvermogen van de oprichters van BlueCity. Zij hebben hun nek uitgestoken door het pand aan de Maas te kopen en het om te bouwen tot een modern laboratorium.

Drie kansmakers

In aanmerking voor nominatie kwamen Rotterdamse ondernemers of bedrijven die minder dan zeven jaar bestaan en minder dan vijftig werknemers hebben. Van de inzenders werden drie Rotterdamse bedrijven genomineerd voor de Ketelbinkieprijs 2017. Naast BlueCity waren dat SharpSharp, een biologische, veganistische bakkerij, en het vertaalapparaatje Travis.

Nieuws

terug naar het overzicht