Eerste circulaire kantoren beschikbaar

Op vrijdag 31 maart is het zover, dan opent BlueCity de eerste circulaire kantoren in Rotterdam. Ondernemers hebben hier volop de mogelijkheid om innovatieve ideeën te ontwikkelen en te realiseren die aansluiten op de circulaire economie.

Werkplekken in BlueCity

De 1300 vierkante meter van de voormalige discotheek Club Tropicana is binnen een jaar getransformeerd naar 100 circulaire werkplekken. De werkplekken variëren van gedeelde tot eigen kantoren en van vaste tot flexibele plekken. De nieuwe kantoren en werkplekken zijn een aanvulling op het huidige aanbod. Binnenkort beschikt BlueCity ook nog over meer productieruimtes en het BlueCity lab.

Transformatie volgens de blauwe filosofie

De gehele kantoorvleugel is door BlueCity en partners volgens de blauwe filosofie gebouwd. Zij bouwen aan een wereld waarin het begrip afval niet bestaat. Daarom is 90% van de materialen voor de bouw lokaal hergebruikt materiaal: uit het gebouw zelf (bijvoorbeeld OKKE HOUT, KEES of de Oogstkaart) of uit Rotterdam en naaste omgeving. Voor het overig deel van de kantoren is materiaal gebruikt dat makkelijk opnieuw te gebruiken is. Omdat de klimatologische eigenschappen in het gebouw voor de kantoorruimte optimaal zijn gebruikt, is de aanwezigheid van installaties minimaal.

Meer circulaire bedrijven in Rotterdam

BlueCity wil door de opening van de circulaire kantoren de circulaire economie in Rotterdam versnellen. Door het bestaan van de kantoren wordt ondernemers de ruimte geboden om te innoveren en meer samen te werken. Onder andere Verdraaid Goed, Master that Matter en Superuse Studio zijn al in de nieuwe kantoren gevestigd. En er volgen nog meer ondernemers, zoals Better Future Factory, ifund en meerdere biobased ontwerpers.

Aanvullende informatie

BlueCity, gevestigd in het voormalig zwemparadijs Tropicana, is een ondernemershub die innovatieve bedrijven stimuleert. Uitgangpunt is om te werken met wat lokaal voorhanden is, uit te gaan van samenwerking en verschillende inkomstenstromen te genereren.

Bekijk hier de uitnodiging voor de opening van BlueOffices.

Nieuws

terug naar het overzicht