In twee jaar tijd werd van een oude Citroën bestelbus een moderne elektrische food truck met klassieke uitstraling gemaakt. Studenten Automotive van de Hogeschool Rotterdam werkten daarvoor samen met studenten Industrieel Product Ontwerp en Technisch Specialist van Zadkine én met verschillende partners uit het bedrijfsleven. In de afgelopen zes maanden maakten de studenten de truck af in samenwerking met Accenda, een bedrijf gespecialiseerd in prototyping en realisatie van producten. De Rijksdienst voor het Wegverkeer keurde de truck begin februari goed voor de openbare weg.
Events en onderzoek
De elektrische food truck is al gebruikt op de Wereldhavendagen. Hij was toen te bewonderen op de RDM-campus, de voormalige Rotterdamsche Droogdok Maatschappij waar tegenwoordig onder andere studenten van de Hogeschool Rotterdam les krijgen. Nu de truck officieel de weg op mag, wil eigenaar Ma Guise Catering de truck inzetten op allerlei festivals. Daarnaast zal hij vaak op de campus te vinden zijn waar studenten tot juli 2018 de truck zullen blijven testen en monitoren.
Onderdeel van groter project
Het ombouwproject maakt deel uit van een groter project genaamd Clean & Future Proof Mobility Concepts van het Mobiel Erfgoed Centrum en werd mogelijk gemaakt met subsidie van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en Kansen voor West. RDM Centre of Expertise was verantwoordelijk voor het projectmanagement tijdens de werkzaamheden.