Start verkoopprocedure Havenlofts in Nassauhaven

In de voormalige Rotterdamse Nassauhaven in Feijenoord komen in 2018 de eerste drijvende woningen te liggen van Rotterdam, Havenlofts genoemd. De kick-off van de verkoopprocedure was op 9 juni 2017 in het Drijvend Paviljoen. Tegelijk met de ontwikkeling van de Havenlofts legt Rotterdam in de Nassauhaven een getijdenpark aan. Dat is een natuurlijkvriendelijke oever waarbij ecologische processen en natuurontwikkeling onder invloed van eb en vloed een rol spelen.

In de Nassauhaven worden achttien vrijstaande Havenlofts gerealiseerd met een woonoppervlakte vanaf 134 m2. De Havenlofts worden gebouwd als een geprefabriceerd bouwpakket op de RDM bouwwerf in Rotterdam Heijplaat. Vervolgens zullen ze in 2018 over de Maas naar de Nassauhaven gesleept worden en daar een plaats krijgen op het waterkavel. Kopers kunnen kiezen uit verschillende indelingsvarianten en afwerkingsmogelijkheden

Klimaatbestendig bouwen

Drijvend bouwen is een vorm van klimaatbestendig bouwen (meebewegend met het water). De drijvende objecten, zoals de Havenlofts, zijn automatisch bestand tegen het stijgende waterpeil als gevolg van de klimaatverandering. Met de combinatie van drijvend bouwen en getijdenparken voegt Rotterdam een nieuw segment toe aan het pallet aan stedelijke 'grondgebonden' woonmilieus. Deze woonmilieus dragen bij aan het vasthouden en aantrekken van hoge- en middeninkomens in de stad. In de wijk Feijenoord zorgt deze nieuwe doelgroep voor een meer diverse samenstelling van bewoners.

Wie geïnteresseerden in de Havenlofts kan zich melden bij Public Domain Architecten via pauline@publicdomainarchitecten.nl.

De brochure vindt u hier.

Nieuws

terug naar het overzicht