Zesde groepsaankoop zonnepanelen Zuid-Holland van start

Zuid-Hollandse gemeenten, waaronder de gemeente Rotterdam, starten deze week de groepsaankoop zonnepanelen in samenwerking met iChoosr, een onafhankelijke organisator van groepsaankopen. Dit is de zesde groepsaankoop van SamenZonneEnergie in de provincie Zuid-Holland. Alle inwoners van Zuid-Holland kunnen zich gratis en vrijblijvend inschrijven als deelnemer.

In de provincie Zuid-Holland hebben inmiddels 5.500 huishoudens meer dan 61.000 zonnepanelen aangeschaft via SamenZonneEnergie. ''Dat is al een goede start, maar er is nog veel potentie voor duurzame daken in de provincie'', zegt Paula van Zandbergen, projectmanager van SamenZonneEnergie. "Er zijn nog een hoop daken geschikt voor zonnepanelen. We hopen mensen te interesseren voor een eigen zonnepanelensysteem door ze goed te informeren en het hele proces zo makkelijk mogelijk te maken.

Waarom een groepsaankoop?

De groepsaankoop is een laagdrempelige manier voor inwoners om zich te laten informeren over de mogelijkheden van zonne-energie. SamenZonneEnergie brengt geïnteresseerden in zonnepanelen samen. Vervolgens wordt er een veiling georganiseerd onder gekwalificeerde leveranciers. Hoe groter de groep deelnemers, hoe scherper het aanbod. Daarbij worden de kwaliteit van de leveranciers, producten en installatie bewaakt door SamenZonneEnergie. Zo wordt het uitzoekwerk naar een voordelig en kwalitatief hoogwaardig zonnepanelensysteem uit handen genomen.

Gemakkelijk inschrijven

Wie graag een vrijblijvend aanbod op maat wil ontvangen, kan zich tot en met 22 maart 2017 gratis en vrijblijvend inschrijven via www.SamenZonneEnergie.nl. Op 23 maart 2017 organiseert SamenZonneEnergie een veiling onder vooraf gekwalificeerde zonnepanelenleveranciers. De leverancier die het beste bod uitbrengt, wint de veiling en doet de deelnemers een persoonlijk aanbod.

Als een deelnemer besluit om het aanbod te accepteren, dan wordt er een compleet en kwalitatief hoogwaardig zonnepanelensysteem geïnstalleerd. Vanaf dat moment wekt de nieuwe eigenaar van het zonnepanelensysteem direct zelf zonne-energie op. Gemeenten zetten via SamenZonneEnergie een belangrijke stap naar een duurzamere omgeving.

Nieuws

terug naar het overzicht