BlueCity: circulaire economie maak je samen

Creativiteit, passie en doorzettingsvermogen. Die ondernemerskwaliteiten zijn volgens BlueCity nodig om de uitdagingen van de 21e eeuw aan te gaan. Daarom biedt dit initiatief ondernemers een plek waar ze gezamenlijk kunnen experimenteren met biobased en circulaire initiatieven in stad en regio. Het iconische Rotterdamse pand van Tropicana aan de Maasboulevard vormt het podium waarop zij hun oplossingen presenteren.

BlueCity ondersteunt de ondernemers bovendien met diverse apparatuur, een groot netwerk en kennis van circulair ondernemen. Het initiatief helpt de 'realistische idealisten' zo om te demonstreren hoe de stad en de economie van de toekomst eruit kunnen zien: met stadslandbouw, hergebruik van reststromen en andere circulaire bedrijfsmodellen.

Met lezingen, congressen, workshops en educatieve programma's nodigt BlueCity het grote publiek daarnaast regelmatig uit voor een kijkje in de circulaire keuken op de voormalige zwembadvloer. Inspiratiebron daarbij is het boek 'The Blue Economy' van Gunter Pauli, die ook persoonlijk betrokken is bij BlueCity. Hoe meer ondernemers zich aansluiten bij het initiatief, hoe groter de bijdrage die BlueCity kan leveren aan de doelstellingen van de gemeente Rotterdam: werken aan een duurzame, aantrekkelijke en economisch sterke stad.