Dakpark Rotterdam

Dakpark Rotterdam, op een voormalig rangeerterrein in Rotterdam west, is een riant dakpark van acht hectare, met uitzicht over stad en haven. Het ontwerp heeft opvallende afmetingen; 800 meter lang, 80 meter breed en 9 meter hoog. Dakpark Rotterdam is daarmee het grootste groene dak van Rotterdam en een van de grootste dakparken van Nederland.

Het dakpark krijgt een speeltuin, een buurttuin en een mediterrane tuin met oranjerie. Er komt een waterpartij met bedriegertjes en er is veel ruimte voor de wijkbewoners om elkaar te ontmoeten en te recreëren. Daarmee gaat een groene wens van de wijkbewoners in vervulling.

Dubbel grondgebruik

Aan de Vierhavensstraat in Delfshaven, onder het toekomstige park, hebben Dura Vermeer Vastgoed BV en MAB Development BV inmiddels 25.000 m² winkelruimte gebouwd, Bigshops Parkboulevard. Dat is een formule die staat voor grootschalige winkels op het gebied van wonen en vrije tijd met daarbij een grote AH supermarkt, met een parkeergarage voor ongeveer 750 auto's. De winkels openen in november 2011 hun deuren. Het dubbele grondgebruik maakt Dakpark Rotterdam tot een duurzame ontwikkeling.

Het Dakpark Rotterdam is ook belangrijk vanuit het oogpunt van werkgelegenheid voor Delfshaven en voor Rotterdam. De winkels en het dakpark leveren totaal 600 arbeidsplaatsen op.

Stadshavens Rotterdam

Dakpark Rotterdam ligt in de deelgemeente Delfshaven en in het stadshavensgebied Merwe / Vierhavens. Dit havengebied transformeert de komende jaren tot een aantrekkelijk, hypermodern, duurzaam woon- en werkgebied. Stadshavens Rotterdam wordt door het Rijk erkend als project van nationaal belang. Het Rijk draagt vanuit verschillende programma's bij aan de herontwikkeling van het gebied.

Meer informatie www.stadshavensrotterdam.nl