Geen geschikt dak, toch zonne-energie met ZonnepanelenDelen

Investeren in zonnestroom maar geen geschikt dak? Vanaf deze zomer kan het toch! De gemeente en crowdfundingsplatform ZonnepanelenDelen voorzien diverse gemeentelijke gymzalen en scholen van een dak vol zonnepanelen. Iedere Rotterdammer kan al vanaf 25 euro een deel van deze panelen kopen en profiteren van de opbrengst.

Het installeren van zonnepanelen is een mooie manier om eigen energie op te wekken en zo de energierekening flink te verlagen. In Rotterdam is echter veel gestapelde bouw, waardoor het niet voor iedereen mogelijk is om de panelen op het eigen dak te installeren. Met de aanpak van crowdfundingsplatform ZonnepanelenDelen kunnen bewoners zonder geschikt dak tóch profiteren van zonne-energie. De gemeente Rotterdam stelt namelijk de daken van haar maatschappelijk vastgoed, zoals gymzalen en scholen, beschikbaar voor het opwekken van zonne-energie. Via ZonnepanelenDelen kunnen Rotterdammers al vanaf 25 euro een deel van zo'n publiek paneel kopen.

Lokale energie

De opgewekte stroom uit de panelen wordt lokaal gebruikt. Iedere deelnemer krijgt eenvoudig op computer of mobiel inzicht in de prestaties van zijn of haar eigen zonnedeel. De deelnemers ontvangen de opbrengst van hun aandeel in de opgewekte zonnestroom ieder jaar - desgewenst via de eigen energierekening. Iedereen kan meedoen en overstappen naar een andere leverancier is niet nodig. Na 15 jaar ontvangt u uw investering weer terug.Voorinschrijving

De inschrijving voor de paneeldelen start in juni, maar geïnteresseerden kunnen zich nu alvast aanmelden via www.zonnepanelendelen.nl/project/rotterdam.